Tips en adviezen

Gebruiksaanwijzing en informatie over Annie Sloan Chalk Paint

​Annie Sloan Chalk Paint de goedkoopste krijtverf?
Allereerst is Annie Sloan Chalk Paint geen krijtverf, maar daar besteden we hieronder aandacht aan. Heel erg veel mensen vragen ons wat zo'n blik kost, ze zouden moeten vragen; hoeveel m2 kan ik met 1 liter Annie Sloan Chalk Paint verven? Als je een blik verf in je handen neemt dan weet je dat 1 liter Annie Sloan Chalk Paint zo'n 2 kilo weegt, dat is aanzienlijk zwaarder dan soortgelijke verven. De dekkingsgraad van Annie Sloan Chalk Paint is extreem hoog, dit komt door de kleurpigment. Hierdoor kan je op meubels zo'n 13 m2 verven. Soortgelijke verven zijn vaak duurder en daar kun je maar 6 a 7 m2 mee verven. Annie Sloan Chalk Paint heeft daarom zoveel fans. Het is niet alleen de beste, maar ook de goedkoopste verf in zijn soort.

Annie Sloan Chalk Paint is dat krijtverf?
​Krijtverf wordt in Nederland vaak verward met Annie Sloan Chalk Paint.​ Dit is logisch, omdat chalk paint vertaald in het nederlands krijtverf is. Maar er is maar 1 Chalk Paint. Deze verf heeft Annie Sloan in 1990 ontwikkeld om tegemoet te komen aan haar wensen als artiest/schilder. Ze wilde een verf die makkelijk in gebruik zou zijn, overal op toepasbaar en snel in verwerkingstijd. 'S morgens de meubels eruit en 's avonds in ​​een nieuwe jas er weer in. Er is veel verwarring in de markt over merken die hun krijtverf hetzelfde noemen als Chalk Paint. De Chalk Paint van ​​Annie Sloan bestaat al 25 jaar en is door Annie Sloan ontworpen en heeft dus een uniek geheim receptuur. Velen hebben de naam vertaald in krijtverf of kalkverf. Dat is leuk om te zien, maar in Chalk Paint zit geen druppel krijt of kalk. Chalk Paint heeft een Chalky uitstraling en daarom heeft ze deze naam gekozen. Bij Chalk Paint van Annie Sloan hoeft u niet te schuren of te gronden en kunt u de verf aanbrengen op bijna alle materialen. Zoals; stoffen en leren stoelen, hout, muren, beton, glas, metaal, rubber eigenlijk op bijna alles. Bij krijt of kalkverf is dit niet mogelijk. Bovendien zijn alle kleuren onderling mengbaar, waardoor weer nieuwe kleuren gecreeerd kunnen worden. Met alle tinten wit zijn de kleuren makkelijk lichter te maken. Met water verdund is er een wash van te maken, waardoor de houtnerf mooi zichtbaar bliijft. De mogelijkheden zijn zeer groot.....

​Hoe gebruik je de Chalk Paint van Annie Sloan?
​Belangrijk is om voor het openen van de pot verf, deze even op de kop te zetten, dan kan de pigment zakken. Daarna openen en nog goed roeren. Dit is heel belangrijk, omdat op deze manier de bestanddelen en pigmenten van de verf goed worden gemengd. Maak voor het schilderen het oppervlak/meubelstuk goed schoon. Dit kan met een allesreiniger, daarna wel goed afnemen met schoon water! Soms is een primer nodig, bijv. bij Eiken en Meranti. Deze houtsoorten bevatten tannine een kleurstof (looizuur) die in het hout zit. Deze kunnen gaan bloeden en vlekken veroorzaken in de verf. Deze ondergronden kunnen het beste worden voorbehandeld met Alabastine tegen vlekken.​ Dus probeer altijd eerst even een hoekje uit.

Hoe breng je de verf aan?
Annie Sloan Chalk Paint is dik. Hoe donkerder de kleur doe meer pigment. Hierdoor kun je textuur creeeren met je kwast. Breng de verf aan met een kwast (Annie Sloan Brush no 8, meest gebruikt). De eerste laag wat dikker en onverdund. Voor de tweede laag de verf een beetje verdunnen met water, dan verft het makkelijker. Is de krijtverf te dik en vind je dat niet prettig, verdun hem dan met water. Is de krijtverf te dun naar je zin, laat de pot een dag of nacht openstaan. Wij adviseren altijd af te werken met Annie Sloan Soft wax. de Soft wax kunt u aanbrengen nadat de 2e laag goed droog is. De Soft wax trekt in de verf (breng het dun aan) en maakt de top laag van de verf hard en sluit hem af. Doe dit met de Annie Sloan Wax Brush, als u hiermee werkt loopt u niet het risico overmatig wax aan te brengen en vetvlekken te krijgen op uw verf. Na het aanbrengen met een niet pluizende doek zachtjes nawrijven om overtollige wax te verwijderen. Voor tafelbladen is het raadzaam nog 1 of 2 extra lagen wax op te brengen.(tussenpozen van een dag) Als de wax is aangebracht is de verf beschermd (duurt ongeveer een week voor de wax helemaal hard is) en zullen er geen vlekken meer ontstaan in de verf als u per ongeluk koffie morst. U kunt het dan ook gewoon met een vochtige doek afnemen. Gebruik daarbij alleen een vochtige doek of een milde zeep.

Lacquer gebruik je alleen voor trappen en vloeren. Mocht je de lacquer gaan gebruiken op Old White, Pure of original hou er dan rekenschap mee dat het dan kan vergelen.

Waxen

​De Clear Wax wordt dun opgebracht, als een handcream zeggen ze wel eens. Zorg dat er geen klontjes op blijven liggen. Wrijf het overtollige met een niet pluizende doek (keukenpapier) weg. Het mag nadat het is aangebracht niet plakkerig aan voelen. Breng je het te dik aan dan zal het ook moeite hebben om uit te harden en plakkerig blijven. Bij sommige kleuren kan de oppervlakte, na het opbrengen van de wax, er vlekkerig uit zien. Dit komt doordat je de verf op sommige plekker dikker hebt opgebracht dan op andere plekken. De wax trekt dan op bepaalde plekken makkelijker in dan andere. Sommigen vinden dit juist mooi, maar wil je hem graag egaal, dan is simpel op te lossen. Meng de verfkleur met wat Clear Wax en wax het gedeelte wat vlekkerig is nog eens over. Het geheel zal er dan egaler uit gaan zien.​

​Kwasten
​Als u een platte kwast gebruikt dan strijkt u horizontaal of vertikaal met uw kwast en zult u altijd de strepen van de kwast blijven zien. Het helpt wel een beetje als u de verf enigzins verdunt, hierdoor zal het wat makkelijker verwerkbaar zijn. Een platte kwast is vooral handig als u rustiek wilt verven. Een platte kwast maakt u gewoon schoon met water. Gebruik altijd een kwast met lichte haren deze is voor verf op waterbasis.

De ronde Annie Sloan kwast gaat u kruislings verven. De haren van een ronde kwast spreiden zich rond uit. Als u dus kruislings gaat verven zult u de strijkrichting van de kwast niet meer zien. Buiten het feit dat deze kwasten zijn gemaakt van flinterdun varkenshaar kunt u hier echt heel netjes mee verven als u wilt. 

Bij een vachtroller moet u werken met een roller met ultra korte haren. De vachtroller gebruikt men vaak bij trappen, vloeren, keukens en op muren. Laatstgenoemde kan ook heel goed met een blokkwast.

Trappen verven
​Let er bij trappen goed op dat er geen vloerbedekking op heeft gezeten, eventuele lijmresten kunnen een chemische reactie geven. Zorg er dan eerst voor dat de lijmresten goed verwijderd zijn. Voor een trap met 13 treden moet een 1 liter blik volstaan. Trap goed schoonmaken/ontvetten. De trap 1 keer licht verven (dun) en 30 min. laten uitharden. Dan kunt u dun de 2e laag aanbrengen. Wanneer deze laag droog is (minstens 1 nacht laten drogen) nog een 3e laag aanbrengen. 3 dunne lagen is vele maal sterker dan 1 of 2 dikke lagen. Deze gaan we afwerken met een Lacquer, dat is een matte vernis die u in 2 laagjes aanbrengt (met een lakroller). Zorg voor een tussen droogtijd van 8 uur tussen de beide laklagen. De Lacquer heeft 6 weken nodig om volledig uit te harden. Dus wees in die tijd voorzichtig met water en neem het direct af. Er kunnen witte vlekken ontstaan wanneer de lak nog niet goed is uitgehard. Voor een trap met 13 treden heeft u ongeveer 1,3 liter nodig aan Lacquer.  Zoals eerder genoemd op de witte kleuren van Annie Sloan wordt de vernis afgeraden, omdat deze kleuren dan gaan vergelen.

Stof verven
​Veel mensen kunnen niet geloven dat stof verven met Annie Sloan Chalk Paint mogelijk is en toch is dat mogelijk en heel erg makkelijk. U moet eerst kijken hoe groot het oppervlakte is van wat u wilt verven. Voor een laken van 3.00 m bij 2.00 m gebruikt u 1/3 liter Annie Sloan Chalk Paint en u mengt dat met 5 tot 7,5 liter water. U doet dat in een oude grote emmer en u gaat heel goed roeren om de Chalk Paint goed te mengen met het water. De precieze verhouding Annie Sloan Chalk Paint /water is 1 op 20.  Wanneer de stof polyester bevat zal het minder pakken. Als u veel verdunt zal de kleur lichter worden.U kunt de stof in de emmer doen en 30 minuten laten staan. Na 30 minuten haalt u de stof eruit en hangt het op om het te laten uitlekken. Als de stof droog is kunt u het in de wasmachine doen, maar dat is niet nodig. De stof zal niet afgeven.

Stoelen met stoffen zitting verven
​Allereerst verf je het houten of metalen gedeelte van de stoel. Breng de verf niet te dik aan, verdun iets zodat het mooi egaal er op komt. Daarna voor de 2e keer verven, zodat het houtwerk helemaal klaar is. Dan gaan we met de stof aan de gang. Allereerst maak je de stof vochtig. Als de zitting vochtig is door wat water trekt de Annie Sloan Chalk Paint heel erg makkelijk in de stof, je moet de verf zelfs op het moment dat je het aanbrengt met water verdunnen. Het toevoegen van de juiste hoeveelheid water is cruciaal in het verf proces. Als de Chalk Paint te dik is dan krijg je clogs (dikke stukken verf) op de stof en als die hard worden krijg je niet het juiste effect, want dan zit de verf op de stof en hij moet er goed intrekken. De verf moet wel echt gaan inweken in de bovenste laag van de stof, dus niet te nat dat het er door heen gaat. Gebruik een kwast in een boenende beweging om de Annie Sloan Chalk Paint zo goed mogelijk te verdelen over de gehele stof. Als je de stof helemaal behandelt hebt dan kan je het goed laten drogen. Dat duurt een aantal dagen; zet hem in de zon of in een warme ruimte. Breng vervolgens nooit boenwas​ aan op de stof, je loopt het risico op vlekken. Het houtwerk werk je netjes af met Clear Wax.

​Chalk Paint voor buiten
​Chalk Paint voor buiten kan zeker maar het is wel belangrijk om te weten dat Chalk Paint van Annie Sloan een decoratieve verf is, zeker geschikt voor buiten, als u maar wel goed let op de volgende punten;

Het is decoratieve verf en biedt dus geen bescherming voor het hout.

Het te schilderen oppervlak moet schoon en zo droog mogelijk zijn, wacht bij voorkeur tot er een aantal warme dagen zijn geweest.

Zorg er na het schilderen voor dat het meubelstuk of voorwerp 24 uur lang geen regen te verduren krijgt.

Drogen in de zon maakt de verf extra sterk.

Behandel het meubelstuk of voorwerp na het drogen nooit met wax of vernis, Chalk Paint van Annie Sloan is een ademende verf en dat betekend dat eventueel achtergebleven vocht door de verflaag heen kan verdampen.

Het aanbrengen van Wax of Vernis blokkeert dat en dan kan de verf gaan bladderen.

De verf zal door de weersinvloeden uiteindelijk op een natuurlijke wijze gaan verweren.

Wilt u uw hout wel beschermd hebben raden wij u aan het hout voor het verven te laten impregneren. Dit kan ook bij ons bedrijf. Houthandel L. ten Oever BV. Ook als u een tuinhuisje heeft en deze in een leuke kleur wilt verven is het handig het hele pakket eerst bij ons te laten impregneren. Dan laten drogen en dan in elkaar te zetten. Dit kan ook heel goed met houten plantenbakken, eerst impregeneren​ en daarna verven. Zo is het bestand tegen houtrot door weersinvloeden en aantasting door insecten. De verf zal door het weer wat gaan verweren, maar een nieuwe laag kan er zo overheen gezet worden.

 

 

 

 

 

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2020 dewerkschuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.